Tak ode dneška už vím také, co je to ztráta maminky. Umřela prý dnes ráno kolem 7:30 v nemocnici na komplikace se zápalem plic, zítra tam chci jet kvůli informacím. Dozvěděl jsem se to dnes až ve čtvrt na tři telefonicky.
Jinak nemohu se zbavit dojmu, že za to může z velké části nemocniční prostředí, kde se nejprve nakazila chřipkou a místo tří dnů s růží tam zůstala tři týdny s chřipkou. Pak propuštění a za tři dny opět nutná hospitalizace, tentokrát do jiné, menší a bližší nemocnice, kde byla týden a pustili jí domů, jenže opět pár dní doma a zase zpět do nemocnice, a teď necelé tři týdny a je konec. V předchozí nemocnici zřejmě také zanedbali péči, když odmítala jíst (neudržela už v ruce ani kus jídla), měli se postarat o nějakou umělou výživu. Mamka pak neměla zdroj energie a to určitě sehrálo roli nebo minimálně uspíšilo její úmrtí. Vyčítám si, že jsem se s ní nemohl pořádně rozloučit. Navštěvoval jsem ji jen v té první nemocnici a téhle jsem řešil vzdálenost a dopravu a teď si to hrozné vyčítám. Je to blbý to říct takhle, ale uvažoval jsem způsobem, je to daleko a já tam budu jen chvíli. Doufal jsem i že jí pustí, protože v telefonu se zdála v pořádku, ale už taková bezstarostná, až veselá, tak věřím, že i odešla v pokoji.
Kéž její duše spočine na věčnost v Boží náruči. Ve jménu Ježíše, našeho Pána. Amen
🌹