Dobrý den,
je mi moc líto, že Vám maminka zemřela. Zemřeli mi již oba rodiče, takže vím, že prožíváte velmi náročné období. Smrt je naším největším nepřítelem a těžko se vyrovnáváme se ztrátou našich blízkých, protože je nepřirozená (ačkoliv kolem sebe často slýcháváme názory, že k životu patří).
Ráda bych se s Vámi podělila o to, co mi pomohlo se se ztrátou rodičů vyrovnat. Velkou útěchou mi byl biblický verš ve Zjevení 21:3,4 (překlad Bible 21): „Uslyšel jsem mocný hlas z trůnu: „Hle, Boží příbytek mezi lidmi. Bude přebývat mezi nimi a oni budou jeho lid; Bůh sám bude s nimi a bude jejich Bohem. On jim setře každou slzu z očí a smrt už nebude, ani nářek ani křik ani bolest už nikdy nebude; neboť minulé věci pominuly.“ A další biblický verš v knize Skutky 24:15: (překlad Bible 21) „A mám v Bohu naději, kterou chovají i oni, že nastane vzkříšení spravedlivých i nespravedlivých.“ Našim blízkým, kteří zemřeli, může Bůh vrátit život.
Zajímavé rady jsem nalezla i v článku Smrt někoho blízkého – jak zmírnit bolest? Pokud by Vás to zajímalo, tak odkaz je zde: https://www.jw.org/cs/knihovna/casopisy/probudte-se-cislo-3-2018-listopad-prosinec/co-cekat-kdyz-vam-nekdo-zemre/
Je tam spousta osvědčených rad jak pro věřící, tak i pro nevěřící lidi. Budu moc ráda, když Vás něco alespoň trochu potěší.
Přeji Vám i celé rodině hodně sil a energie do dalších dnů.
S pozdravem Veronika Hrubešová