Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Veronika Hrubešová
1. srpna 2024
Dobrý den,
je mi moc líto, že Vám maminka zemřela. Zemřeli mi již oba rodiče, takže vím, že prožíváte velmi náročné období. Smrt je naším největším nepřítelem a těžko se vyrovnáváme se ztrátou našich blízkých, protože je nepřirozená (ačkoliv kolem sebe často slýcháváme názory, že k životu patří).
Ráda bych se s Vámi podělila o to, co mi pomohlo se se ztrátou rodičů vyrovnat. Velkou útěchou mi byl biblický verš ve Zjevení 21:3,4 (překlad Bible 21): „Uslyšel jsem mocný hlas z trůnu: „Hle, Boží příbytek mezi lidmi. Bude přebývat mezi nimi a oni budou jeho lid; Bůh sám bude s nimi a bude jejich Bohem. On jim setře každou slzu z očí a smrt už nebude, ani nářek ani křik ani bolest už nikdy nebude; neboť minulé věci pominuly.“ A další biblický verš v knize Skutky 24:15: (překlad Bible 21) „A mám v Bohu naději, kterou chovají i oni, že nastane vzkříšení spravedlivých i nespravedlivých.“ Našim blízkým, kteří zemřeli, může Bůh vrátit život.
Zajímavé rady jsem nalezla i v článku Smrt někoho blízkého – jak zmírnit bolest? Pokud by Vás to zajímalo, tak odkaz je zde: https://www.jw.org/cs/knihovna/casopisy/probudte-se-cislo-3-2018-listopad-prosinec/co-cekat-kdyz-vam-nekdo-zemre/
Je tam spousta osvědčených rad jak pro věřící, tak i pro nevěřící lidi. Budu moc ráda, když Vás něco alespoň trochu potěší.
Přeji Vám i celé rodině hodně sil a energie do dalších dnů.
S pozdravem Veronika Hrubešová

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?