Obraz vigilni koma
Dobrý den,
30.8.2020 odvezla záchranka mého muže (47) do nemocnice pro potíže s dýcháním. Již při naložení mu selhalo srdce, podařilo se ho nahodit a jeli. Byl cca 20 minut bez kyslíku, zpráva k 8.9. z CT mozku, otok mírný, diagnóza kvantitativní porucha, po otoku CT k 15.9. otok pryč, rozeznatelná šedá i bílá mozková kůra, reakce jen na bolestivé podněty.
Z mých návštěv denních u manžela...po otevření oči usínání co 5-7 minut, nyní 19.9. celá hodina vzhůru, kontaktní oči udržené na mě, jedno mrknutí ano na otázky kladené mrknul. Ochutnal své oblíbené pivo, mlaskal podáváno do úst tyčinkou, zkusila jsem i smrad cigaret a začal kašlat až sem volala sestru, v neděli kuřecí vývar teplý přes tyčinku polykal, když byl studený plivl ho zpět. Další poznatek je reakce na vlasy kolem nosu a obličeje - uhýbá hlavou, jemné lechtání na palci u nohy reakce vystřelí mu noha až ke koleni, jemné kousání do prstů u ruky vpravo stisk ruky a záškuby v rameni a u levé rameno a i hlava se pohne. Vnímá vůní aviváže, při hlazení ručníkem v ní výpravném spokojeně usne. Štěkot našeho psa ve spánku do sluchátek - pohybují se mu víčka stejně tak i na jeho oblíbenou hudbu.
Lékaři mu nedávají žádnou šanci, ale já stále věřím že to zvládne.
Dotaz zní co pro něho mám ještě udělat aby se probral?
Děkuji Martina