Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

In reply to by Anonym (neověřeno)

Pavla
25. září 2014
Když jsem si přečetla Váš příspěvek, připadalo mi to velmi známé....Taky je mi 46 let, vdova jsem skoro 12 let i manžel odešel ze světa dobrovolně.... Tehdy bylo dcerám 14 a 8 let. To co píšete, jak se to ve Vás "mele", zmatek pocitů, lásky, nenávisti, zrady - je z mé zkušenosti normální. Být silná a vydržet to, nesesypat se, to chce velkou sílu. Musíte fungovat pro svou dceru, ta potřebuje mámu a vy byste měla "nahradit" jí i tátu. Odpustit partnerovi, když jste ho milovala - no hned to nepůjde, chce to čas, každá to asi máme časově jinak, mně to třeba za sebe trvalo 5 let, za to, že to mohl udělat dcerám, asi neodpustím nikdy. To ale neznamená, že bych po jeho smrti na něj před dcerami nějak "nasazovala", ne to ne, dál se je snažím utvrzovat v tom, že to byl skvělý táta. Mladší dcera ho tak vidí dodnes, i když má dodnes jako následek jeho smrti zdravotní problémy, pro starší dceru okamžikem smrti jako otec "skončil". Těžké jsou i takové momenty jako začátek školy, přijetí na další školu, taneční apod......možná přijdete i na to, že dokážete i věci o kterých jste ani netušila, že umíte - různé domácí práce, které běžně dělá chlap...Ale chce to vydržet, "zatnout zuby" a věřit, že bude zase líp.....Možná, že Vám to teď přijde úplně zcestné, ale jednou přijde i to, že i když jste partnera velmi milovala, zjistíte, že už nechcete být sama, budete se možná bát, bude se vkrádat i srovnání....nikdo Vám nebude dost dobrý.....a až to nebude vůbec čekat, objeví se někdo další, chápající, úžasný....Píši Vám to takhle, ve zkratce je to mých posledních 12 let....přeji Vám hodně síly a věřte, že bude líp, držím palce......

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?