Je mi líto všech, kterým odešla vaše maminka.I mě je to velmi líto, protože mi odešla také a to 13.listopadu v neděli v roce 2016 v 8.30 hod., kdy jsem jí pomáhal po záchodu k její posteli.Řekla mi je mi nějak špatně a velmi zle a tak jsem jí řekl, že jí pomůžu do postele a vzal jí ze zadu a šli jsme spolu pomali a společně k její posteli do jejího pokoje a to jen pár kroků.Bohužel jsem si ihned neuvědomil, že to bylo naposled a že je to její poslední chůze jejího života k její posteli !!! Pomali jsme došli k její posteli a najednou se to nějak stalo ! Upadla mi do bezvědomí a já jí držel ze zadu a do obličeje jsem jí neviděl ! Podlomily se jí nohy a sjela mi k zemi, s tím, že jsem jí držel svou silou svých rukou.Ihned jsem si neuvědomil, že mi vlastně takto zemřela pravděpodobně zástavou srdce a tak jí říkám mami vstávej, vstávej, co se stalo ?! Mamku jsem držel a nevěděl jsem ihned co jí je.Držel jsem jí a volal o pomoc svou ženu, která byla vedle v pokoji ! Ihned nepřišla a tak jsem mamku položil na zem a letěl jsem volat 155.Tam mi řekli jestli či dýchá, či nikoliv a jesli ne, tak, at ihned zavolám ! Záchranka již, že jede ! Již nedýchala a já byl nervozní. Nevím jak dlouho to trvalo, položil jsem jí na postel s manželkou a vdechl jsem do ní ! Pak jsem začal asi jen menší masáž srdce a najednou přijela ta záchranka, ta se jí okamžitě věnovala, ale po určité době konstatovali její smrt.Velmi mě to nějak moc ranilo a velmi mě to stále nějak moc bolí, protože jsem maminku měl moc rád.Věděl jsem, že je starší, že užívá léky na srdce, že má problémy a podobně, ale přišlo to, tak nevhod................. Již je to 3 měsíce a stále si něco musím vyčítat, že jsem mohl udělat něco více pro svou maminku, milovanou osobu, kterou jsem měl ve své péči ! Byla to taková nevinná bytost a věčila mi a já jí takto zklamal ! Za všechno jí dnes však vděčím a myslím na ní s úctou ! Srdce se jí zastavilo - zástava srdce. Vím, že smrt je jedinná spravedlnost na světě a vím, že na každého jednou čeká, ale chtěl jsem se aspoň řádně rozloučit a říci jí některé věci, které jsem jí již nemohl říci - nestihl jsem to a to si moc vyčítám ! Mám špatné svědomí, že jsem té nevinné osobě, která mě měla nesmírně ráda a věčila mi, že jsem jí nemohl poskytnout slova útěchy a podobně.Jaroslav