Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

Ľudka
5. července 2013
Ahoj holky. Darinka písala. že sem písali dievčatá, ktoré túto stránku už nenavštevujú, lebo sa majú asi lepšie. Skôr naopak, ja sem chodím skoro každý deň a hoci nepíšem žiadne príspevky, vždy som zvedavá či tu niečo nové pribudlo. Presne pred rokom v týchto dňoch sa blížila maminkina smrť a ja som si písala každý deň do mobilu poznámky. Dnes keď si ich čítam, všetko sa mi v hlave vybaví tak akoby to bolo včera, všetko čo sme si stihli ešte povedať, ktorý deň som s ňou bola, ktorý deň sa na mňa naposledy usmiala, ktorý deň plakala, skrátka všetko. Je mi ľúto, že som si ju ešte neodfotila, alebo aspoň nenahrala jej hlas, no v tých ťažkých chvíľach som bola sotva niečoho schopná. O týždeň to bude presne rok, som z toho zdrvená, smutná, s veľkou dierou v srdci. Bolesť trochu ustúpila a všetko ostatné je len hlúpy zvyk - jednoducho som sa musela naučiť žiť s pocitom, že už tu nie je a hotovo... no napriek tomu, všetko čo robím za ňu alebo v súvislosti s ňou, tak mi ju to neskutočne pripomína a predstavujem si, ako to robila, na čo pri tom myslela a pod. - pri praní otcovho prádla, pri upratovaní, pri návšteve u neho... stačí keď vojdem do bytu a prvá myšlienka je mamina. Zbadám jej papuče a kabelku, topánky a posteľ, hneď som pri nej. Ani neviem či to vôbec niekedy prejde, či niekedy príde deň, kedy si na ňu vôbec nespomeniem - to sa asi jednoducho nedá. Bola tu so mnou 35 rokov, je tu so mnou a zrejme tu so mnou aj navždy bude - každý každučičký deň. Dodnes vnútorne zápasím s tým, že ju nikdy už neuvidím... keby aspoň bola odcestovaná niekde na 10 rokov, tak mám stále nádej, že ju ešte uvidím, ale takto? ten pocit, že je definitívny koniec, s tým sa nevyrovnám nikdy.
Držím všetkým palce a prajem veľa síl pri zvládaní bolesti. Táto diskusia nech je nápomocná všetkým, ktorí prežívajú to isté čo ja pred rokom. Mne to tu veľmi pomohlo a som rada, že si tu môžem ešte aj dnes vyliať srdiečko, aby sa mi trochu uľavilo. Držte sa

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?