Přidat komentář

Reagujete na příspěvek

In reply to by Anonym (neověřeno)

petra
5. března 2013
Vladimir,je to krasna myšlienka treba bojovat za našich milovanych aj po ich smrti..viem ako to myslite...my ich milujeme a ti čo ich nepoznali ,lekari,a iny zdravotny personal,len preto,že k nim neprechovavali ziadne city,proste sa ich to netykalo sa k nim spravali bezohladne a kruto,napriek tomu,že to boli ich posledne dni ,hodiny minuty života....našich jedinych a milovanych ....nenavidim zdravotnictvo,pretoze su vyštudovany ku krutosti a chladu..viem,ze to maju kazdy den to iste stereotipne,jeden pride rano,zomrie poobede..dalsi pride poobede zomrie večer..a im sa to tam strieda ako na pase..jeden mrtvy za druhym,ale to im nedava pravo byt ku nim chladny ti ludia maju pravo na dobre ludske zaobchadzanie s nimi..ak su toto neni zdravotnici schopni nech idu robit do pohrebneho ustavu alebo do koncentrakov....ti čo su toho schopni a je ich veru malo...tych obdivujem za ich pomoc druhym v ich tazkych chvilach....ale zial vacsina,je ina....a to ma štve..moja mamina si vytrpela tazke chvile pritom ako zomierala,ked som za nou raz prišla na navstevu,bola chudatko dezorientovana,zmatena...lnevedela sa ani napit vody...ked som videla ako jej sestrička pcha do ust kelinok s vodou a pritom jej udierala s nim do pier az začali mamine krvacat,lebo bola na tom,tak ze strašne krvacala,uz len pri malom udreti,alebo poskriabani..a ta sestrička jej pchala umely kelinok s nejakym vytaminovym napojom do ust rychlo,lebo sa ponahlala,bolo jej jedno,ze moja maminka je smadna,trpi a zomiera a chce aspon trosku tekutin,.....mozno poslednych v jej zivote..tej sestričke bezcitnej to bolo jedno,povedala som jej nech to necha tak,ze ja mamine dam sama pit,....moja mamina potom koli tomuto zaobchadzaniu s nou krvacala z pier cely cas ,co bola v nemocnici co bolo skoro tri tyzdne....mala na perach skarede chrasty,ktore sa jej nehojili ....dalej ked som videla ako ju personal dviha,ked si chcela sadnut,chytili ju za rameno ako keby si ani neuvedomovali ako ju to musi boliet,..mamina plakala az od bolesti,ale oni len rychlo ju chytilia potiahli akokeby to ani človek nebol....a potom mamina stale plakala ako ju bolia ramena,lebo ju za ne strasne silno tahaju....dalej...mamina sa stazovala,ze močovy kateter ktory jej dali,jej vadi,ze moze sama chodit na wc,nech jej ho vyberu,lebo uz citi ze ma koli tomu nejaky zapal,strasne ju to bolelo,lenze oni povedali,ze jej to napriek tomu nechaju ...mamina pritom mohla sama chodit na wc,ale nedovolili jej a potom nakoniec dostala velmi silny zapal močoveho mechura,kedze nemohla uzivat ziadne antibiotika,zrejme na nasledky zapalu aj zomrela....citim,ze to bolo koli tomu.....uz asi 5 dni pred tym ako zomrela,jej kateter dali von,a ona chodila na wc,lenze zase ked jej bolo treba ist potrebovala pomoc,napriek tomu,ze mala zvonček pri posteli,jej nikto neprisiel na wc pomoct aj 2 hodiny ju nechali zvonit,ked som tam nebola,tak sa mamina aj odpojila od infuzii aby mohla ist na wc,a este jen za to aj vynadali,ze ako si dovoluje sa odpajat od

Napište svoji reakci

Zadejte jméno nebo přezdívku.
Mohou vás čtenáři příběhu kontaktovat?