Miška, ja by som si za normálnych okolností nevyčítala, že som pre maminku urobila málo, ale posledný deň jej života som za ňou nebola. Bola som s ňou v stredu, tak som si povedala, že pôjdem zase v piatok. Musela som ísť do roboty a hoci by som si mohla pýtať voľno, neurobila som tak. Navyše som veľmi nevládala cestovať za ňou každý deň, bola som nevyspatá a psychicky na dne a myslela som, že ešte vydrží nejaký ten deň. Dnes by som to riešila úplne inak a vybavila by som si neplatené voľno na niekoľko dní a jednoducho by som z Nitry neodišla pokiaľ by žila...
Maminka musela byť veľmi silná, keď s tým žila štyri roky... vžy sa usmievala a vravela, že pri živote ju držia vnúčatá, oni jej dodávali akúsi energiu a chuť a silu bojovať. Hoci sme od začiatku vedeli, že má posledné štvrté štádium, nikdy sme si nepripúšťali, že by nám raz zomrela. Najmenej tomu verila moja mamina, vedela, že sa s tým nedá dlho žiť, no napriek tomu bola živým dôkazom ako si predĺžiť život o pár rôčkov... Dva krát sa jej stav tak zlepšil, že mala onkomarkery takmer na nule a šťastná mi volala zo sonografie, že tam nemá žiadne nálezy. No vždy sa to vrátilo ako bumerang a bolo to ešte horšie. Ja som jej však bola nesmierne vďačná za to, že tak bojovala a mohla tu s nami byť dlhšie,,, na začiatku keď jej diagnostikovali rakovinu, tak jej doktori dávali pol roka života a vďaka nej, že sa tej chorobe tak nepoddala, dokázala bojovať štyri roky. Sama neviem či by som to dokázala :-O Aj doktori sa čudovali ako sa s jej prognózou super držala.
Tvoja maminka bola určite tiež silná, ale osud nedopraje každému rovnako dlhý čas a možno by ani nechcela tak dlho bojovať. Nikdy som ani ja presne nevedela, čo sa odohráva maminke v hlave a možno keď jej bolo horšie a mala bolesti, možno už dávno mala sto chuti to tu zabaliť, len nie vždy o tých svojich pocitoch hovorila. Pokiaľ jej bolo dobre, nedala na sebe nič poznať. Len nikdy nevieme kto sa ako cití keď je sám a aké má pocity. Najväčšei hrdinky sú však naše maminky, teraz sa len modliť, aby sa aj nám nič podobné v živote nepritrafilo
In reply to Ľudka moje mamka měla by Anonym (neověřeno)